Loading

Enkel storleksguide. 2-3 dagars leverans

Club
Den perfekte herresko til dig | Blog fra suitclub.dkDen perfekte herresko til dig | Blog fra suitclub.dk

Den perfekta herrskon för dig

Lästid: 3 minuter

Den perfekta herrskon för dig

Lästid: 3 minuter

En mans skor är bokstavligen hans stilfundament, och om det finns sprickor i grunden riskerar du att hela strukturen kollapsar. Det är kanske mer en långrandig metafor än en verklig konsekvens av fel val av skor, men ändå illustrerar det vikten av vilka skor du väljer, i förhållande till resten av din klädsel.  

För rätt val av herrskor följer ett antal grundläggande överväganden, vad gäller stilistisk koherens och omständigheterna i fråga. Vi har samlat de mest framträdande av dessa i den här artikeln, eller stilguiden, så att du enkelt kan navigera i dagens enorma utbud av herrskor och deras olika grenar.  

 Vi börjar med att mejsla den viktigaste punkten i granit.  

 På Suit Club har vi en konsekvent övertygelse om att personlig stil är alfa omega när det kommer till att vägleda människor om deras kläder. Bara för att en specifik typ av plagg, eller kombination av plagg, stilistiskt och historiskt gynnas framför andra, betyder det inte på något sätt att detta är universell lag. Faktum är att vi på Suit Club anser att din personliga stil ska ha företräde i ditt personliga stiluttryck. Dina kläder bör alltså utgöra en materiell manifestation av din personlighet. Det kan låta komplext, men det betyder helt enkelt att din utsida ska spegla din insida.  

 Med det sagt finns det givetvis några grundläggande riktlinjer för vad som typiskt sett skapar en önskad estetik, och vad som eventuellt motverkar detta. Generellt sett bör dina herrskor erbjuda dig utbud och mångsidighet, så att de utan problem kan kombineras med flera olika kostymer eller outfits. Den moderna och välklädda mannen bör dock skaffa sig, om inte annat, ett mindre urval av olika varianter. Nedan presenterar vi vår syn på tre ikoniska herrskor och hur de kan stylas.  

Dubbla munkband 

Våra dubbla munkband, tillgängliga i brunt eller svart läder, kommer säkert att bli dina favoritskor när du behöver bygga en raffinerad och stilren look. Munkskon klarar av att vara en halkfri foundation, oavsett om du ska på bröllop eller till jobbet. Denna tidlösa siluett kännetecknas av den ikoniska dubbla stängningsmekanismen och mandelformade näsan. Dessa handgjorda herrskor är ovärderliga i kombination med en välskräddad kostym. 

Brogues 

Våra brogues, som även finns i brunt och svart läder, är verkligen en tidlös klassiker. Den enkla och eleganta siluetten möts av ett komplext mönster, som formas direkt i lädret. Denna sofistikerade herrsko är idealisk som grund för en komplett kostym, men kan också användas som utgångspunkt för en avslappnad men stilren vardagslook, då den mönstrade designen gör att skon fungerar exceptionellt bra även i mindre formella sammanhang. 

Loafers 

Våra loafers, som även finns i brunt och svart läder, är möjligen de mest mångsidiga och samtidigt snygga herrskor den moderna mannen kan ha i sin garderob. Denna tidlösa klassiker får sin stilistiska styrka från sin övergripande enkelhet. Skon kombinerar komfort och klass utan ansträngning med sin enkla och bekväma konstruktion och sina diskreta och eleganta detaljer. Dessa herrskor kan verkligen ta dig direkt från marinan till middagen, oavsett om du väljer att bära dem med en kostym eller till exempel en mer avslappnad linnelook. 

Utforska urvalet