Loading

Enkel storleksguide. 2-3 dagars leverans

Club
Sommerens mest trofaste outfit | Blog fra suitclub.dkSommerens mest trofaste outfit | Blog fra suitclub.dk

Sommarens trognaste outfit

Lästid: 2 minuter

Sommarens trognaste outfit

Lästid: 2 minuter

Hear har varit människans trogna följeslagare långt före Instagramtrender och luftkonditionering. Lin har använts i tusentals år och har älskats för sina unika, naturliga egenskaper. I den här artikeln har vi sammanställt en översikt över varför linne, presenten som fortsätter att ge, är en odödlig stilikon och inte bara en säsongsbetonad internettrend.  

För det första är linnekläder temperaturreglerande. Temperaturreglering är ett fint ord, med några lika fina tekniska förklaringar till formuleringen. Men för att skära till, betyder det att linne är idealiskt för de varma sommarmånaderna. Tyget känns otroligt lätt mot huden samtidigt som den behåller den igenkännliga strukturen och hållbara förolämpningen. Därefter är linne mycket andningsbart. Det beror på att fibrerna lin består av, till skillnad från de mycket använda plasterna, är ihåliga och grova. Den luftiga och lätta känslan som linne har mot huden beror också på hur linnekläder vanligtvis vävs, vilket låter luft dra genom väven. Förutom att låta luft tränga in i tyget och ha en extremt behaglig förolämpning även under de mest fuktiga och varma förhållanden, är linne också att föredra eftersom det tar emot och hanterar fukt exceptionellt bra. Det betyder att du kan gå runt i din linneskjorta utan att behöva oroa dig för pinsamma fläckar eller en obehagligt slarvig och klängig känsla.  

Nu när du vet varför lin är bra för dig, din kropp och ditt välbefinnande i de varma luftlagren tillåter vi oss att rikta din uppmärksamhet mot varför det också är bra för alla andra. Lin har generellt sett ett relativt lågt miljöavtryck jämfört med produktion av andra textilier. Det beror till exempel på att det krävs mycket färre bekämpningsmedel att odla än många andra typer av tyger, som bomull.  

Sist men inte minst har lin egenskaper som kombinerar tygets värde för individen såväl som för samhället. Materialet är extremt slitstarkt och även om materialets relativt skrynkliga utseende efter tvätt i slutändan är en smaksak, får tyget ett eget liv efter att det tvättats några gånger, vilket ger varje enskild linneplagg en helt unik se. Det gör att linne omfamnar det mer avslappnade utseendet, som skapas av den karakteristiska strukturen det får efter tvätt, vilket kan spara lite på elräkningen i samband med strykning. Dessutom är själva ämnet som utvinns från linplantan inte på något sätt den enda nytta samhället kan få av denna fantastiska växt. Att odla linplantan lämnar efter sig en rad biprodukter som kan användas i till exempel linolja, vilket ger lin ytterligare poäng i det stora miljökontot.

Utforska urvalet