Loading

Enkel storleksguide. 2-3 dagars leverans

Club
Vi tænker på miljøet | Blog fra suitclub.dkVi tænker på miljøet | Blog fra suitclub.dk

Vi tänker på miljön

Lästid: 3 minuter

Vi tänker på miljön

Lästid: 3 minuter

Hållbarhet och delat ansvar 

Klimatförändringar och global uppvärmning är några av de största utmaningarna i vår livstid. Även om själva problemet är relativt enkelt i sin kärna, är lösningarna mycket mer komplexa och kräver otvivelaktigt att vi som ett globalt samhälle tar oss samman. Det gäller givetvis privatpersoner och deras konsumtionsmönster, men i allra högsta grad gäller det företag. Det är vi på Suit Club väldigt medvetna om. Därför strävar vi hela tiden efter att öka vår egen hållbarhet. Detta inkluderar en hög grad av transparens i vårt arbete , olika certifieringar avseende klimatvänlig produktion och transporter och sist men inte minst våra interna processer. 

I samband med det senare har det resulterat i en omvärdering av våra förpackningar. 

Det innebär att du får ditt nästa köp från oss i förpackningar som är konstruerade från en hållbar utgångspunkt. Vår bruna kartongförpackning är gjord av 100 % återvinningsbar kartong. Dessutom har vi gjort själva boxen 12% lättare, vilket för 100 försändelser innebär en viktbesparing på 7,4 kg. Sist men inte minst är våra förpackningar FSC-certifierade. FSC (Forest Stewardship Council), är världens mest ambitiösa globala certifiering inom ansvarsfullt skogsbruk. Det innebär att kartongen vi använder i våra förpackningar utvinns på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. 

Detta är som sagt långt ifrån vägs ände för våra hållbara åtgärder. När Suit Club växer som en gemenskap, så växer både våra möjligheter att ytterligare öka vår hållbarhet, men också vårt övergripande ansvar som en del av det globala samhället. 

Utforska urvalet